Asiakasesimerkki: Movenium Oy – työaikojen ammattilainen

”Movenium on vuonna 2007 perustettu, työaikatietojen keräämiseen ja hyödyntämiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Rakennamme asiakkaidemme tarpeisiin sopivia tuotteita, jotka tehostavat yritysten toimintaa.”

Movenium Oy on käyttänyt Cennoa tuotekehitys- ja asiakasprojektien hallintaan jo miltei 3 vuotta, mikä tekee yrityksestä yhden pitkäaikaisimman asiakkaamme/yhteistyökumppanimme. Moveniumilla tuotekehityksessä tärkeimpään rooliin nousevat tehtävienhallinta, tehtäviin liittyvien ”speksien” jakaminen ja mahdollisuus seurata miten tehtävät etenevät. Tämän lisäksi Moveniumille on erityisen tärkeää se, että etätyötä tekevät pystyvät seuraamaan ja osallistumaan työskentelyyn helposti. Käytännöksi onkin syntynyt, että mikäli asia ei ole kirjattu tehtävänä Cennoon, niin silloin sitä ei usein tule myöskään tehtyä. Odottavat tehtävät on helppo ryhmitellä ja sähköpostilla tulevien tiedotteiden ja muistutusten avulla on helppo seurata kunkin tehtävän tilannetta. Tämän lisäksi Moveniumilla hyödynnetään Cennon ominaisuutta määritellä tehtävät yksityisiksi, jolloin asioita voi valmistella muilta piilossa ja julkaista tehtävä projektiryhmälle kun se on valmis. Tämä mahdollistaa sen, että keskeneräisillä asioilla ei aiheuteta ylimääräistä kommunikaatiota.

Asiakasprojekteissa Movenium käyttää Cennoa pääasiassa sisäisesti projektinhallintaan. Tämän lisäksi joitakin asiakkaita on kutsuttu projekteihin Cenno käyttäjiksi. Tärkein asia projektijohtajalle on se, että ei ole tarvetta yrittää muistaa kaikkia asioita ja yksityiskohtia, vaan on aina helppo tarkistaa Cennosta tilanne missä mennään. Tässä erityiseen rooliin nousevat tehtävien tilojen seuranta, jotka on sovitettu vastaamaan Moveniumin sisäistä työnkulkua. Tämän lisäksi jos esimerkiksi joku projektissa työskentelevä on lomalla tai sairaana, niin on aina helppo palata jatkamaan työtä siihen mihin jäätiin. Erityisesti asiakasprojekteissa on niin paljon asioita käynnissä että muuten olisi miltei mahdoton muistaa missä mennään.

Movenium on hyödyntänyt Cenno ohjelmointirajapintaa (API), jonka avulla Moveniumin omasta työajanseurannasta tehdyt projektien tuntikirjaukset siirtyvät automaattisesti myös Cennoon. Lisätietoja: www.movenium.com